dan mempromosikan pembaharuannya sendiri.

“Saya tidak boleh mengatakan bahawa tiga tahun yang lalu, yang telah ditahan oleh Yoon, adalah masa yang sangat sukar untuk institusi kewangan,” kata pengarah Perkhidmatan Penyeliaan Kewangan. Yoon adalah seorang profesor dan telah menunjukkan keyakinannya yang biasa sejak awal tempohnya (?) dan pada masa yang sama menubuhkan konfrontasi tajam dengan institusi kewangan.

Ini juga muncul dalam Lee Myung-bak, pengarah Yoon. Yoon berkata, “Pada bulan Julai 2018, kami mengumumkan tugas inovasi pengawasan kewangan, yang membawa kepada masalah pencen segera hak insurans, dan kemudian menangani masalah perakaunan yang mengelilingi Samsung Bio Logics.”Beliau menambah, “Kami telah memperluaskan perlindungan pengguna kewangan sambil menekankan perlindungan pengguna seperti mempromosikan penyelesaian pertikaian insurans kanser, dan telah membawa kepada undang-undang dan penguatkuasaan Akta Perlindungan Pengguna Kewangan.”

Pencen segera, perakaunan Samsung Bio Logics, dan pertikaian insurans kanser, yang disebut oleh Yoon, mungkin merupakan hasil daripada kedudukan Yoon, tetapi proses undang-undang seperti tindakan undang-undang yang berkaitan masih berjalan, dan konflik dan kesakitan di kalangan pihak-pihak berterusan. Adalah menunjukkan bahawa undang-undang perlindungan pengguna kewangan telah memudar banyak tujuan undang-undang, seperti kekeliruan yang teruk dalam bidang jualan sejak pelaksanaannya pada bulan Mac.

Isu terbesar yang telah bersinar (?) dalam tempoh anda adalah “keadaan Lime-Optimus”. Yoon juga berkata, “Walaupun kemalangan kewangan seperti Rhyme dan Optimus bermula dari krisis DLF (dana gabungan derivatif), ia menyebabkan kerosakan pengguna yang besar, tetapi keadaan dana ekuiti swasta kini berada di peringkat akhir kerana ia telah melepasi kesukaran dengan tindak balas ikhlas pekerja. “

Sudah tentu, krisis Rhyme dan Optimus adalah samar-samar untuk meminta Perkhidmatan Penyeliaan Kewangan untuk tanggungjawab kegagalan pengawasan. Walau bagaimanapun, sejak bekas eksekutif FSS dan semasa siasatan Rhyme dan Optimus didapati terlibat dalam jenayah itu, persepsi Yoon bahawa “pekerja telah menyerahkan kesulitan yang sukar dengan tindak balas yang ikhlas” nampaknya agak jauh dari sentimen umum.

Perkhidmatan Penyeliaan Kewangan juga mengeluarkan hukuman tatatertib kepada firma 폰테크 kewangan dan ketua pegawai eksekutif (CEO) kerana gagal menghalang DLF, Rhyme dan Optimus, dan mereka menghadapi Yoon dengan tindakan undang-undang pentadbiran yang luar biasa. Malah, jumlah tuntutan mahkamah yang difailkan terhadap Perkhidmatan Penyeliaan Kewangan tahun lepas berjumlah 77, lebih daripada empat kali ganda tahun pertama (18 kes) ketika Yoon dilantik.

Di hadapan pihak berkuasa penyeliaan, institusi kewangan yang sentiasa berpegang teguh seperti “tikus di hadapan kucing” bertindak balas dengan tuntutan mahkamah, dan prestij FSS telah hilang dengan ketara, dan tidak dapat menolak kemungkinan jatuh ke dalam keadaan yang lebih sukar mengikut keputusan percubaan masa depan.

Saya tidak pernah melupakan apa yang saya katakan mengenai pekerja saya di pejabat saya. Beliau memetik petikan dari “Tentera adalah huru-hara dan orang-orang tidak bertoleransi” dan berkata, “Saya harap FSS akan berjalan di jalan orang-orang yang berkomunikasi dan menyelaraskan untuk nilai-nilai yang lebih besar yang ditujukan.”

Ia adalah kebajikan seorang lelaki yang boleh berdamai walaupun dia tidak berkongsi maknanya, sebaliknya, dia seolah-olah mempunyai makna bersama, tetapi dia tidak benar-benar harmoni.

Apabila ditanya apa yang paling menyedihkan tentang Yoon, yang keluar selepas upacara itu, dia menjawab, “Saya harap saya mempunyai lebih banyak komunikasi dengan anda (penyampai).”

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다